Facturen creëeren in QuoteMachine

Simpele stappen om te starten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als u eenmaal aan de slag bent gegaan met QuoteMachine, dan is het aanmaken van facturen eenvoudig - dit artikel zal u de basis laten zien, evenals enkele tips om u te helpen.

Als u een Lightspeed gebruiker bent, wees er dan zeker van dat uw Lightspeed account gelinkt is aan QuoteMachine zodat al uw facturen worden geëxporteerd naar Lightspeed.

Als u een factuur voor een nieuwe klant aan het maken bent, zorg dan dat u als eerst de klant creëert in het systeem. U can klanten creëeren via het ''Contact'' menu, en dan door te klikken op ''New Contact''.

Uw eerste factuur kan gemaakt worden doormiddel van een paar simpele stappen

• Klik op de "Nieuwe Factuur" knop in QuoteMachine

• Selecteer de klant waarnaar u een factuur wilt sturen

• Specificeer de vervaldatum van de betaling

Vervolgens kunt u klikken op ''een product toevoegen'' om items aan de factuur toe te voegen.

Vanaf dit punt heeft u enkele opties. U kunt de titel en beschrijving van een product wijzigen, of een korting toepassen op een specifiek regelitem (of een algemene korting op het totaal). U kunt ook het standaard belastingtarief wijzigen en zelfs een toeslag op het totaal van de factuur toepassen.

Het afronden en verzenden van de factuur

Als u klaar bent om uw factuur af te ronden, heeft u twee opties. Als u op verzenden klikt, wordt de factuur per e-mail naar uw klant gestuurd. Hier heeft u de mogelijkheid om het naar het e-mailadres van de klant te sturen dat u in ons bestand heeft, een nieuw e-mailadres toe te voegen, of om het e-mailadres te wijzigen.

Als u op ''markeer als gereed'' klikt, dan wordt de factuur afgerond zonder deze te verzenden.

In beide gevallen wordt de factuur afgerond en geëxporteerd naar Lightspeed.

Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om terug te gaan en wijzigingen aan te brengen in de factuur. De eenvoudigste manier om de factuur nog te bewerken, is door deze te annuleren en opnieuw te starten.

Als u een bestaande factuur opnieuw wilt verzenden, klik dan hier.

Als u het ontwerp van uw facturen aan wilt passen, klik dan hier.

Als u gelijk vanuit Lightspeed wilt factureren, klik dan hier.