Een Retour Creëeren in QuoteMachine
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Retourneren in QuoteMachine is eenvoudig en er zijn twee verschillende manieren om dit te doen. Bekijk de instructievideo of volg de stapsgewijze handleiding hieronder.

Stapsgewijze handleiding

De eerste manier om een retour aan te melden, is in een bestaande factuur. Klik op de betreffende factuur simpelweg op ''retour'' in de linkerbenedenhoek.

Selecteer nu welke artikelen van de factuur moeten worden geretourneerd. Klik vervolgens op 'Retour aanmaken'.

Bevestig de informatie. Zoals altijd met QuoteMachine, kunt u het ontwerp van het document dat u verzend bewerken. Selecteer 'Markeren als gedaan' wanneer u klaar bent.

Selecteer hier of u de betaling wilt terugbetalen, of selecteer 'Op rekening' om een creditnota voor het bedrag aan te maken.

Hier zien we een creditnota die is aangemaakt voor het terug te betalen bedrag.

Als u een terugbetaling naar een creditcard uitvoert, moet u er rekening mee houden dat u het bedrag ook handmatig in Stripe moet terugbetalen.

De volgende methode om een retour aan te maken, is door helemaal opnieuw te beginnen. Ga naar ''Facturen'' in het menu, en selecteer vervolgens ''Retouren''.

Voeg nu de producten en de hoeveelheden toe die moeten worden geretourneerd.

In deze situatie kunt u ook een aangepast product maken via 'Snel aanmaken' in de producten tabel, om een aangepast bedrag terug te betalen. Zie onderstaand voorbeeld.

Als het document klaar is, selecteert u 'Markeren als gereed' in de rechterbenedenhoek. Selecteer nu, net als voorheen, waar u de terugbetaling wilt doen.