Express e-com in QuoteMachine

Gebruik een prijslijst om uw producten online te delen en te verkopen

Ash avatar
Geschreven door Ash
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De express e-com oplossing van QuoteMachine is een geweldige manier om via het internet aan uw klanten te verkopen. Hiermee kunt u uw speciale aanbiedingen en uw catalogus eenvoudig delen en klanten online laten bestellen en betalen.

Het maken van een prijslijst in QuoteMachine is eenvoudig. Bekijk de instructievideo hieronder, of volg de stapsgewijze handleiding.

Stapsgewijze handleiding

Om een nieuwe prijslijst aan te maken, gaat u in het menu naar ''prijslijsten''.

Klik nu op ''Nieuwe prijslijst'' en geef uw nieuwe prijs een naam.

Wanneer een bestelling is ontvangen, kunt u beslissen of er een offerte of een factuur moet worden gemaakt in QuoteMachine.

Nu kunt u beginnen met het toevoegen van producten uit uw catalogus die u wilt uitlichten.

Een belangrijke stap is om de 3 stippen naast elk item te gebruiken om zowel 'optioneel item' als 'bewerkbare hoeveelheid' te selecteren. Hierdoor kunnen uw klanten selecteren welke artikelen ze willen, en hoeveel.

Zodra dit is gebeurd, kunt u op 'ontwerp bewerken' klikken om de prijslijst te personaliseren voordat u deze verzendt, net zoals dat bij elk ander QuoteMachine document ook kan.

U kunt ook bepalen hoe de prijslijst wordt weergegeven wanneer u deze deelt met uw klanten, bijvoorbeeld op social media. Voer een 'Titel delen' en een 'Afbeelding delen' in. Dit is de eerste afbeelding die uw klanten zien voordat ze zelfs maar op de link klikken.

Wanneer u tevreden bent, kunt u op ''activeren'' klikken.

De prijslijst is nu klaar om te worden gedeeld met klanten. Kopieer de link om deze op uw social media pagina te plaatsen, of e-mail hem.

Zodra bestellingen binnenkomen, kunt u ze direct volgen op de prijslijst pagina in QuoteMachine.