Lightspeed Golf + QuoteMachine
Snel aan de slag met Lightspeed Golf + QuoteMachine

Enkele belangrijke functies waar u op moet letten wanneer u aan de slag gaat met Lightspeed Golf, ook bekend als Chronogolf

Ash avatar
Geschreven door Ash
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alles opzetten en vervolgens aan de slag gaan met QuoteMachine is eenvoudig. Volg deze handleiding om ervoor te zorgen dat uw account u de best mogelijke ervaring kan bieden.

Deel A - Uw integraties instellen

Eerst moet je bevestigen dat je de integratie met Lightspeed hebt geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat al uw contacten en producten/diensten worden geïmporteerd in QuoteMachine.

Selecteer hiervoor 'Mijn account' in het menu aan de linkerkant en vervolgens 'Integraties'

Bevestig nu dat Lightspeed integratie is geactiveerd.

In de Integratie instellingen kunt u aanpassen wat er wordt gesynchroniseerd tussen QuoteMachine en Lightspeed.

De standaardconfiguratie in een golf faciliteiten omgeving is als volgt:

Let op: "Bestelling maken en volgen van bestellingen" is uitgeschakeld.

Er zijn nog 2 belangrijke stappen die u moet doorlopen voordat u aan de slag gaat:

Part B - Uw account personaliseren

Stel uw bedrijfslogo en kleuren in. Met de branding sectie van QuoteMachine kunt u uw bedrijfsimago samenstellen.

Personaliseer de templates. Gebruik aangepaste velden om informatie toe te voegen die voor u belangrijk is. Lees hier meer.

Templates voor offertes, facturen en andere nuttige documenten kunnen volledig worden aangepast aan uw behoeften. Gebruik dit artikel om u te helpen bij het aanpassen van uw templates,

Deel C - Omzetbelastingen en speciale kosten

Als uw verkopen belasting vereisen, kunt u uw belastingtarief definiëren via de account instellingen, beschikbaar onder het menu "Mijn account", en vervolgens door het tabblad "Instellingen" te selecteren.

Als u extra kosten toevoegt aan uw prijsstelling, zoals servicekosten of boekingskosten, kunt u dit aanpassen in het gedeelte 'kosten'.

Om een nieuwe kosten soort aan te maken, geeft u deze een naam en voert u vervolgens het bedrag in. Klik ten slotte op opslaan.

Om deze vergoeding te gebruiken bij het maken van een offerte of factuur, selecteert u 'kosten' in het betalingsgedeelte.

Selecteer nu welke vergoeding u wilt toepassen en klik op 'Toepassen'.

De vergoeding wordt nu toegevoegd aan het totaal van de prijs.

Houd er rekening mee dat u sommige artikelen kunt uitsluiten van de kosten berekening. Lees hier het artikel over hoe u artikelen kunt vrijstellen van vergoedingen.

Deel D - Start met het gebruiken van QuoteMachine!
Bekijk onze andere help artikelen om het meeste uit QuoteMachine te halen.