Snelle start uitleg voor Lightspeed eCom gebruikers

Hoe u QuoteMachine kunt gebruiken met Lightspeed eCom

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op: deze uitleg werkt het beste voor gebruikers van alleen Lightspeed eCom. Als u ook Lightspeed Retail gebruikt, dan kunt u het beste de stappen in dit artikel volgen voor de beste ervaring.

Starten met QuoteMachine en Lightspeed eCom is eenvoudig. Gebruik dit artikel voor hulp, maar aarzel niet om contact met ons Support Team op te nemen voor meer informatie of vragen.

Lightspeed eCom aan een nieuw QuoteMachine account verbinden:

• Alleen admin gebruikers kunnen de integratie opzetten

• Eventuele andere gebruikers kunnen het best direct in QuoteMachine aangemaakt worden, zodat ze kunnen inloggen met hun inloggegevens

Lightspeed eCom aan een bestaand QuoteMachine account verbinden:

• Log in in uw bestaande QuoteMachine account, en volg vervolgens de stappen in dit artikel om met Lightspeed eCom te integreren.

1 - Verbind met de Lightspeed eCom integratie

Ga in uw Lightspeed eCom account naar '"Apps'', en dan naar de ''App Store''. Zoek vervolgens naar QuoteMachine en klik op ''App installeren''.

Na het installeren van de app zal u worden gevraagd om toegang te geven aan QuoteMachine.

Na het geven van toegang wordt u automatisch doorgestuurd naar de pagina van QuoteMachine. Wanneer u dan gaat naar ''Mijn account'' --> ''Integraties'', dan zou u daar de Lightspeed eCom integratie moeten zien staan.

2 - Betalingen instellen

Om op de juiste manier betalingen te kunnen ontvangen, moet u de ''Pay by Invoice'' optie activeren in Lightspeed. Om dat te doen gaat u naar ''Instellingen'' --> ''Betalingsproviders'' --> ''Voeg payment provider toe''. Zoek in de lijst vervolgens naar ''Pay by Invoice'' en klik op ''Voeg toe''. Deze betaalmethode wordt nu gelijk de standaard methode wanneer u een factuur aanmaakt in QuoteMachine.

Na het installeren van QuoteMachine, zijn er een paar dingen die u moet controleren:

• Dat de ''Tax exempt'' belasting in QuoteMachine een externe link naar een 0% belasting in Lightspeed eCom heeft

• Producten en klanten zouden automatisch geïmporteerd moeten zijn

• QuoteMachine support geen varianten. Dit betekend dat als u een bepaald product met meerdere varianten in Lightspeed heeft, deze als individuele producten in QuoteMachine te zien zullen zijn

3 - Uw eerste factuur verzenden

Op dit moment exporteert QuoteMachine alleen verzonden facturen naar Lightspeed eCom. Dat betekend dat als u bijvoorbeeld een offerte of order aanmaakt in QuoteMachine (in plaats van een factuur), deze eerst omgezet moet worden naar een factuur voordat deze tevoorschijn komt in Lightspeed.

Voor een meer gedetailleerde uitleg over hoe u facturen kunt creëeren en verzenden, bekijk dit artikel.