Templates maken & bewerken

Hoe u uw templates kunt bewerken en personaliseren in QuoteMachine

Ash avatar
Geschreven door Ash
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met QuoteMachine kunt u mooie documenten maken die uw bedrijf op een goede manier vertegenwoordigen. Zo kunt u zich onderscheiden van de concurrentie. QuoteMachine helpt u de kwaliteit van uw diensten te beschrijven, belangrijke informatie over te brengen en betalingen te beheren.

Dit artikel helpt u bij het maken en bewerken van de templates voor deze documenten. Bekijk de video of volg de stapsgewijze handleiding hieronder.

Een template maken of aanpassen

Selecteer de template die u wilt toevoegen of aanpassen in de verkooptoolssectie.

U heeft de optie om een nieuwe template te creëren of een bestaande aan te passen.

In onderstaande schermafbeelding hebben we ervoor gekozen om een nieuwe template te creëren. We geven de template een naam, selecteren waar we het op willen baseren en klikken ten slotte op ''Opslaan''.

Gebruik verschillende elementen om uw document aan te passen. Bijvoorbeeld, via de drie stippeltjes aan de linkerkant kunt u de positionering van een element veranderen, de inhoud aanpassen of het element in zijn geheel verwijderen.

Wanneer u op ''Bewerken'' klikt, kunt u de bestaande inhoud aanpassen. Pas bijvoorbeeld de foto's of de tekst in de template aan.

U kunt ook direct op een bestaande tekst klikken om het aan te passen. Klik op ''Toevoegen'' om nieuwe elementen toe te voegen.

U kunt elementen toevoegen zoals video's, foto's, tekst en witruimtes om tussen de verschillende delen in te voegen. U kunt ook meer gedetailleerde elementen toevoegen zoals rekeningoverzichten en een vakje voor een digitale handtekening.

Wanneer u tevreden bent met de opgestelde template kunt u klikken op ''Voorbeeld'' om te zien hoe een klant uw document te zien zal krijgen.

Een individueel document aanpassen

U kunt ook een individueel document dat bestemd is voor een specifieke klant aanpassen voordat u het daadwerkelijk verzendt. Let op: Dit past niet uw template aan. Het zorgt er alleen voor dat wat u verzendt, gepersonaliseerd zal zijn voor de betreffende klant.

Wanneer u een nieuwe offerte (of elk ander soort document in QuoteMachine) wilt aanpassen, klikt u op ''Ontwerp bewerken''.

U kunt ook de template die u wilt gebruiken van tevoren aanpassen.

U kunt nu de verschillende elementen gebruiken om uw document aan te passen. Bijvoorbeeld, via de drie stippeltjes aan de linkerkant kunt u de positionering van een bepaald element veranderen, de inhoud aanpassen of het betreffende element in zijn geheel verwijderen.

Klik op ''Toevoegen'' om extra elementen toe te voegen.

Klik op ''Tekst en foto'' om foto's te selecteren, tekst toe te voegen of de grootte van foto's aan te passen.

Bent u tevreden met de opgestelde template dan kunt u via ''Voorbeeld'' controleren hoe een klant het document te zien zal krijgen.

U kunt ook controleren hoe het eruit zal zien op een mobiel apparaat of het document downloaden als PDF bestand.

Wanneer u klaar bent, kunt u de offerte direct naar uw klant verzenden!