Een rekeningoverzicht versturen

Hoe u een rekeningoverzicht kunt creëeren en verzenden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Rekeningoverzichten gemaakt met QuoteMachine helpen u betalingen van uw klanten te innen.

Dit is wat de overzichten bevatten:

• Lijst met alle openstaande facturen (met links om ze afzonderlijk te openen)

• Lijst met alle creditnota's die niet zijn uitgegeven

• Verouderingsrapport

• Betaalknop (optioneel)

• Uw aangepaste inhoud net als bij elk ander document in QuoteMachine (tekst, afbeeldingen, enz.).

• Aangepaste kolommen om specifieke gegevens weer te geven

Stappen om een overzicht te creëeren

• Open het profiel van de klant

• Klik op de ''rekeningoverzichten'' tab

• Klik op ''Rekeningoverzicht aanmaken''.

• Selecteer standaard de overzicht datum (deze datum is de einddatum van het overzicht); het is de datum van vandaag.

• Klik op ''maak een nieuw overzicht''.

• U kunt, wanneer gewenst, de inhoud en het ontwerp van de template bewerken.

• Het gedeelte 'Factuur' kan worden aangepast om kolommen toe te voegen met behulp van aangepaste velden die u hebt gemaakt (zie hier hulp over aangepaste velden). Dit kan u helpen belangrijke informatie aan uw klanten te tonen.

• Gebruik de bewerkingsfunctie en selecteer vervolgens welke kolommen u wilt toevoegen. Zie de onderstaande foto's.

Klik op ''rekeningoverzicht verzenden'' wanneer u het wilt gaan verzenden.

• Klik op ''verstuur nu'' wanneer u uw e-mail heeft afgerond

• Het zojuist aangemaakte overzicht verschijnt nu in de lijst met rekeningoverzichten onder het klantprofiel.

Tip

Zodra een factuur betaald is, verdwijnt deze automatisch uit de online versie van het overzicht.

*Lees dit artikel om te leren hoe u rekeningoverzichten in bulk kunt verzenden of afdrukken.