Verbinden met Lightspeed POS

Hoe u de Lightspeed Retail integratie kunt activeren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Lightspeed POS koppelt aan een bestaand QuoteMachine account. Als u nog geen QuoteMachine account heeft, dan kunt u via uw QuoteMachine account aanmaken en tegelijkertijd met Lightspeed verbinden.

Heeft u uw QuoteMachine account al ingesteld, maar u moet Lightspeed er nog mee verbinden? Lees hieronder dan hoe.

Bekijk de video of scroll voor stapsgewijze instructies:

Stap 1 - Voeg de integratie toe

• Ga naar "Mijn account"

• Klik op de "Integraties" tab

• Klik op "Integratie toevoegen" onder het Lightspeed Retail logo en beschrijving

Step 2 - Autoriseer QuoteMachine

Deze stap verifieert uw Lightspeed account en autoriseert QuoteMachine om er verbinding mee te maken.

• Klik op "Connect with Lightspeed"

• Voer uw Lightspeed gebruikersnaam en wachtwoord in op het inlogscherm

• Klik op "Authorize Application"

Het is voor Lightspeed en QuoteMachine nu toegestaan om informatie te synchroniseren. Laten we selecteren welke informatie we willen dat ze uitwisselen.

Stap 3 - Selecteer wat u wilt synchroniseren tussen QuoteMachine en Lightspeed Retail, en sla dat op

De volgende opties zijn voor u beschikbaar om te activeren:

Het automatisch exporteren van een goedgekeurde offerte

• Deze optie exporteert automatisch offertes in Lightspeed nadat deze zijn goedgekeurd.

Contactsynchronisatie

• Als u deze optie activeert, krijgt u toegang tot uw Lightspeed contacten vanuit QuoteMachine. Ook de contacten die in QuoteMachine worden aangemaakt, worden geëxporteerd naar Lightspeed.

Pas prijsregels toe

• Als u gebruik maakt van prijsregels in Lightspeed, dan zou u deze optie moeten activeren om er zeker van te zijn dat prijzen automatisch aangepast worden volgens de regels in Lightspeed.

Voorraadsynchronisatie

• Met deze optie kunt u het voorraadniveau rechtstreeks vanuit de zoekbalk of catalogus van QuoteMachine vinden.

Automatisch bestellingen importeren die zijn betaald met een credit rekening

• Met deze functie kunt u automatisch facturen laten maken in QuoteMachine wanneer u een verkoop via de kassa voltooid en deze betaalt met de credit rekening van de klant

Maak credit nota's wanneer betalingen worden geïmporteerd in plaats van ze automatisch toe te passen

• Bij het toevoegen van geld op de credit rekening van een klant in Lightspeed, kan QuoteMachine dit detecteren en dit bedrag automatisch toepassen op eventuele openstaande facturen. Als alternatief kunt u deze betalingen laten importeren zonder dat ze op een factuur worden toegepast.

SKU's zijn niet uniek

• Product SKU's zouden bijna altijd uniek moeten zijn. Mocht u een goede reden hebben om dubbele SKU's te hebben, dan zal u deze optie moeten activeren om zeker te zijn van een juiste synchronisatie.

Productsynchronisatie

• Deze optie importeert al uw Lightspeed producten naar QuoteMachine's catalogus, plus elk eventueel nieuw product dat wordt gecreëerd in Lightspeed.

Automatische export van een verzonden factuur

• Indien actief, exporteert deze optie automatisch nieuw aangemaakte facturen naar Lightspeed Retail.

U zult ook merken dat u een winkel, een kassa, en een medewerker kunt selecteren uit de dropdown menu's.

• De geselecteerde winkel zal de bron zijn voor de voorraadinformatie.

• De geselecteerde kassa en medewerker worden automatisch toegewezen aan offertes die worden geëxporteerd naar Lightspeed.

Meerdere locaties instellen

Zie het relevante hulp artikel hier.

Toewijzing van betaalwijzen

Ziet het relevante hulp artikel hier.

Wanneer gebeurt de synchronisatie?

Gegevens tussen Lightspeed en QuoteMachine worden na een paar minuten gesynchroniseerd. Afhankelijk van de grootte van uw voorraad, kan de eerste synchronisatie enkele uren duren als u een grote voorraad heeft.