Verschillende valuta

Hoe te verkopen in verschillende valuta's

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met QuoteMachine kunt u in verschillende valuta's verkopen, en er toch voor zorgen dat alle cijfers gewoon blijven kloppen.

Activeer extra valuta in uw account

• Klik in het menu op "Mijn account", onder het tabblad "Instellingen", op de knop "Account bewerken".

• Voeg onder het veld ''Extra valuta's'' valuta's toe die u naast uw standaardvaluta wilt gebruiken.

• Klik op ''opslaan''.

Hoe wordt de productprijs gedefinieerd in een andere valuta?

U kunt:

• handmatig de prijzen opgeven in alle valuta's voor al uw producten

• automatisch de huidige wisselkoers laten gelden

Handmatig

Van elk product in uw catalogus ziet u een tabblad voor elke valuta onder "Eenheidsprijs". Als u hier een prijs opgeeft, wordt deze gebruikt bij het overschakelen naar een andere valuta van een offerte of factuur.

Opmerking over productimport met behulp van een CSV-bestand

U kunt de eenheidsprijs importeren met behulp van de CSV importfunctie in elke valuta. U kunt kolommen toevoegen met de naam unit_price_USD voor Amerikaanse dollars, of unit_price_CAD voor Canadese dollars.

Automatisch, met behulp van de wisselkoers

Als de catalogus bij het toevoegen van een product aan een prijstabel geen eenheidsprijs bevat in de valuta die u hebt geselecteerd, zal QuoteMachine automatisch de prijs van de standaardvaluta omrekenen met de huidige wisselkoers.

Valuta selecteren uit een offerte of factuur

Gebruik in de prijstabel de knop "Valuta wijzigen" om een alternatieve valuta te selecteren. QuoteMachine gebruikt automatisch de prijs in de valuta die u heeft geselecteerd, of dit nou uit de catalogus komt, of door de prijs te berekenen met behulp van de huidige wisselkoers.