Data en rapporten
Producten importeren vanuit een spreadsheet

Hoe u producten aan uw catalogus kunt toevoegen door een CSV-bestand te importeren

Ash avatar
Geschreven door Ash
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het toevoegen of bijwerken van producten kan in bulk worden gedaan met behulp van CSV bestanden.

Voordat u aan de slag gaat

Het te importeren bestand moet in CSV indeling zijn. Software zoals Microsoft® Excel®, Google® Spreadsheets® of Apple® Numbers® ondersteunt CSV bestanden.

De volgende productkenmerken kunnen uit een bestand worden geïmporteerd:

• SKU

• Titel

• Korte Omschrijving

• Lange Omschrijving

• Maateenheid

• Kosten per eenheid

• Prijs per eenheid

• Vrijgesteld van belasting

• Etiketten/Fabrikant

• Afbeeldingen

• Barcode

De volgende updates kunnen op een product worden uitgevoerd met behulp van een CSV bestand:

• Labels/fabrikant toevoegen

• Afbeeldingen toevoegen

• Wijzig elk soort kenmerk behalve de SKU

• Een product verwijderen

Hoe uw bestand te formatteren

Een voorbeeld CSV bestand wordt geleverd vanuit de importweergave.

Belangrijke mededeling over het updaten van attributen vs. het verwijderen

Als je een cel leeg laat, gaat QuoteMachine ervan uit dat je de inhoud wilt verwijderen.

In het onderstaande voorbeeld wordt de titel van het item met SKU "SAM-4K-HD" na het importeren verwijderd.

Wanneer u producten opnieuw importeert/updatet, dient u alleen kolommen te bewaren met velden die u wilt bijwerken.

Kolommen die u kunt gebruiken in uw CSV bestand

sku

• De product-SKU. Het wordt aanbevolen om er altijd een op te geven, aangezien dit de unieke id is. Als u een product importeert met een sku die al in de catalogus staat, zal QuoteMachine het product in de catalogus bijwerken in plaats van een nieuwe aan te maken

title

• De titel van het product

short_description

• De korte omschrijving van het product

long_description

• De lange omschrijving van het product

unit_of_measure

• De maateenheid. De standaardeenheid om in te voeren is "stuk"

unit_cost

• De productkosten. Moet worden opgemaakt zonder een valuta of scheidingsteken voor duizendtallen op te geven, bijvoorbeeld: 3125.15

unit_price

• De productprijs. Moet worden opgemaakt zonder een valuta of scheidingsteken voor duizendtallen op te geven, bijvoorbeeld: 3125.15

tax_exempt

• Geef aan of het product is vrijgesteld van belasting door "TRUE" of "FALSE" in te voeren

etiketten

• lijst met labels of fabrikanten, door komma's gescheiden, bijvoorbeeld: "red,fabric,samsung"
    Standaard worden alle waarden hier geïmporteerd als labels. Maar u kunt na het importeren elk label in een fabrikant tag veranderen vanuit de label interface

image_links

barcode

• De barcode van een product

verwijderd

• Als u het product (voor een bepaalde SKU) wilt verwijderen, voert u "TRUE" in

Uw bestand importeren

Klik op de ''importeer'' knop vanuit de catalogus.

Klik op de ''CSV import'' knop

Upload uw CSV bestand en klik op ''start nu''

Uw import wordt weergegeven in de lijst met importen met de status "gestart"

Na enige tijd kunt u de pagina vernieuwen. Als het importeren is voltooid, verandert de status in "Voltooid".