Data en rapporten
Aangepaste rapporten maken met behulp van filters

Facturen, offertes en bestellijsten filteren met aangepaste velden

Ash avatar
Geschreven door Ash
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het beheren van offertes, bestellingen en facturen wanneer u meerdere medewerkers, contacten, producten etcetera heeft, kan verwarrend zijn. Met de uitgebreide lijst met ingebouwde filters van QuoteMachine vindt u snel en eenvoudig de informatie die u nodig heeft. U kunt ook aangepaste velden maken om QuoteMachine het beste voor uw bedrijf te laten werken.

Lees hier meer over het maken van aangepaste velden voor filters

Het filterproces is hetzelfde voor offertes, bestellingen en facturen.

Deel 1: Filtersets maken en opslaan

Gebruik eerst het linker zijbalk menu om naar de pagina te navigeren die u wilt filteren. Hier werk ik aan de pagina facturen.

Zodra u de pagina heeft geopend waarin u wilt werken, kunt u beginnen met filteren. Selecteer de filterknop om de doorzoekbare lijst met functies te openen.

Gebruik de zoekbalk om snel de categorie te vinden waarop u wilt filteren. Populaire velden verschijnen automatisch bovenaan.

U kunt zoveel velden opnemen als u wilt om precies te vinden wat u zoekt. Hier filter ik op gebruiker en op aanmaakdatum.

Nadat u de filters hebt ingesteld zoals u ze wilt, kunt u de filterset opslaan als een aangepaste zoekopdracht, zodat u deze de volgende keer nog sneller kunt openen.

Klik op de knop Opslaan als nieuw onder de zoekbalk om de filterset op te slaan. Vervolgens kunt u de filterset een naam geven en selecteren of u deze wilt delen tussen gebruikers of privé voor u. Stel uw voorkeuren in en klik op opslaan.

Open de opgeslagen gefilterde lijsten door op de knop voor opgeslagen filters op de factuur-, offerte- of bestellingen pagina te klikken.

Deel 2: Filters Verwijderen

Optie A: Verwijder 1 (of meer) filters van de set

Als u een afzonderlijk filter uit uw lijst wilt verwijderen, klikt u op de kleine x naast de filternaam.

Optie B: Alle filters verwijderen

Om alle filters te verwijderen en terug te keren naar de volledige lijst met facturen, offertes of bestellingen, klikt u op de knop Alle functies wissen.