De betaling van een bestelling innen

Hoe u de betaling rechtstreeks van een verkooporder kunt ontvangen

Ash avatar
Geschreven door Ash
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij sommige klanten wilt u misschien direct beginnen met een order (zonder eerst een offerte aan te maken) en een aanbetaling doen voordat u factureert.

Optie 1: Ontvang een betaling van de back-office

Klik bij een afgeronde order op de ''betaling ontvangen'' knop.

U kunt op die manier een betaling innen of aanvragen.

Wanneer u nu in de order bezig bent, ziet u een gedeelte met ontvangen betalingen. Dit geeft de betalingen weer die u heeft ontvangen.

Optie 2: Vraag een betaling aan bij de klant

Klik vanuit een voltooide bestelling op het menu met de drie stippen in de onderste menubalk en selecteer vervolgens bewerken.

Klik op ontwerp bewerken. Dit zorgt ervoor dat een aanpasbare versie van de order geopend wordt.

Scroll naar beneden in uw order, en klik op ''toevoegen''.

Selecteer ''betalingssectie''.

Stel het betalingsgedeelte in naar wens en klik vervolgens op opslaan.

Nu ziet uw klant een aanbetaling op zijn bestelling. Wanneer de klant erop klikt, kunnen ze hun betalingsgegevens rechtstreeks bij de bestelling invoeren!